H/F Prøvestenen

Ja tak, til kaffe

Jytte Abildstrøm 
Foto: David Blazek
Jytte Abildstrøm Foto: David Blazek
Jytte Abildstrøm optrådte under festivalen MED OG UDEN SMYKKER i VerdensKulturCentret på Nørrebro i august 2016.
Tobias Heilmann.
Foto: Boe Larsen.
Tobias Heilmann. Foto: Boe Larsen.
Ole Bundgaard & Lotte Arnsbjerg. Foto: David Blazek
Ole Bundgaard & Lotte Arnsbjerg. Foto: David Blazek
Ole Bundgaard & Lotte Arnsbjerg optrådte under Festival om fortællinger & livshistorier på Frederiksberg i februar 2016
SETJA.
Foto: Michael Svennevig
SETJA. Foto: Michael Svennevig
Duoen SETJA: Mika Filborne & Thulla er gennemgående på festivalen.
Samson William Nenic.
Foto: David Blazek
Samson William Nenic. Foto: David Blazek
Samson William Nenic medvirkede på Festivalen for fortællinger & livshistorier i februar 2016.

JA TAK, TIL KAFFE. Om engagement og medmenneskelighed. 11.-20. august 2017. 50 medvirkende i 4 bydele. Nu også i HF Prøvestenen.

Festival i HF Prøvestenen

Jytte Abildstrøm fotograferet af David Blazek på Festival om fortællinger & livshistorier på Frederiksberg i februar 2016.

Lørdag den 12. august 2017- hele dagen. 

Tag med ud i det grønne.
Musik og sang, digte og samtaler.

Alle er velkommen.

Både fra Nord og Syd - og fra hele verden.

Det er både for børn (kl. 11-13) 

og voksne (kl. 13-18) - og det er gratis.

Besøg Jeannes Vaffelbod og Lenas Konditori på Fællespladsen.

Bagefter er der petanqueturnering og spisning (kl. 18-19) 

- og After Party (kl. 19-?).

LÆS OM HVORDAN DET GIK, SE FOTOS OG HØR LYDOPTAGELSER FRA DAGEN.

Mød

Dorrit & Sandy, 

Laura Kamis Wrang,

Lotte Arnsbjerg & Ole Bundgaard (sang, musik og digte), 

Mika Filborne (keyboard) & Thulla (vocals), 

Jytte Abildstrøm, 

Samson William Nenic (accordion), 

Niels Hav, 

Iben Hasselbalch (visesang),

Ruban Arockiam (Indien),

Felix Becker,

Rodolph Geraci (Frankrig), 

Fatima Osborne, 

Adil Erdem (Tyrkiet),

Tobias Heilmann (guitar og sang) 

og Stig Dalager (bålfadstale).

PROGRAM:

Kl. 11-13:

Havevandring med aktiviteter for børn og voksne i 4 haver, der afsluttes med at naturvejleder Felix Becker giver gode tips til børn og voksne.  Læs mere.     

  Kl. 13-18:

Festivalprogram med musik og sang, digte og samtaler i Have 5 NB - ud til Fællespladsen. Det er primært for voksne, selv om både historiefortælling og musik og sang kan nydes af alle. Besøg også Lenas Konditori.

Kl. 18-19:

Petanque-turnering og spisning på Fællespladsen.

Kl. 19- ?:

After Party på Fællespladsen.

Læs om de medvirkende:

Det er selvfølgelig haveforeningens egen musikduo Dorrit & Sandy, der åbner festivalens officielle musikdel. Dorrit & Sandy er en naturlig og fast musikalsk del af Prøvestenen, både når havesæsonen åbner - og på en festivaldag som denne. Sandy arrangerer musikken og synger sammen med Dorrit til eget guitarakkompagnement. Deres repertoire består både af danske viser og sange og gamle evergreens. Der er en følelse af fællesskab og solidaritet, der som en varm menneskelig tone klinger igennem deres sang og musik.

Laura Kamis Wrang er skuespiller og historiefortæller. Laura fortæller med en særlig glød og varme - og med smittende fortælleglæde. Det er en fornøjelse at byde hende velkommen på festivalen.

Digter og musiker Ole Bundgaard skriver Haiku-digte:
"I Søndermarken / står en maler i regnen / og maler en sol"
"Så i stedet for / at male skriver jeg et / digt om at male… /
Sanger og skuespiller Lotte Arnsbjerg har fortsat det med ordene:
sagde elefanten og lukkede sit melankolske øje / for de andre dyr / som ikke turde sove…"
Hvad kan der ikke ske, når de to sætter hinanden stævne i HF Prøvestenen?

Mika Filborne & Thulla udgør duoen Setja, der er gennemgående på festivalen. Mikas lyriske klaverspil understøtter Thullas sprøde vokaler. Deres musik er på én gang både drømmende og nærværende.

Jytte Abildstrøm fortæller eventyr og beretter om at være brobygger. Måske starter vi alle ud som solister med ønsket om de store solistoptrædener, og så sker der noget, måske er det livet, der kommer på tværs? Måske vågner vi op af drømme og forstår, at den egentlige udfordring ligger i det kollektive – i det fælles? Måske sejler vi tilmed fra ø til ø, indtil vi opdager at der skal bygges broer, og hvis ingen andre gør det, må vi selv til det. Jytte Abildstrøm er brobygger mellem det alternative og det etablerede. På mange områder. Men først og fremmest klima-aktivist eller rejsende i vedvarende energi, såvel i det åndelige som i det fysiske. Det er ikke nok at have det i ånden, man må også have det i hånden. Sonjas mor i Saxogade, Norma – med franskbrødshåret, står stærkt printet i den fælles bevidsthed. Senere blev ”Norma” alias Jytte Abildstrøm teaterdirektør på Riddersalen og var det frem til 2009. Riddersalen var klimaambassadør med eget væksthus og muldtoilet. I dag rejser hun stadig rundt og holder foredrag, når hun ellers gider.

Samson Nenic er 16 år og har roma-baggrund. Samson var sidste år vinder af Unge Spiller Klassisk 2016 og Berlingske Klassiske Musik-konkurrence 2016 på accordion. Samson vandt begge konkurrencer igen i år. Hør selv hvorfor Samson var den oplagte vinder - igen.

Niels Hav læser sit digt ”Kvinderne i København” og fortæller om at digte: ”Jeg bruger hvad som helst, der er i nærheden – og lytter til universets mumlen. Sproget yngler med virkeligheden overalt, det er i det felt betydning opstår… Digtere må blande poesi med hvad som helst – hele den vidunderlige rodsammen af latter, gråd og snot – også politik. Jo mere, jo bedre!”

Iben Hasselbalch er visesanger, men også en højt værdsat oversætter. Oplev hende i ord og toner, når hun akkompagnerer sig selv på guitar og synger sange fra sin 2. cd, ”Drømme og nye sange”, som hun indspillede sidste år.

Ruban Arockiam fortæller om at komme fra Indien til Danmark, og om at have en stærk drift efter at lære nyt og uddanne sig videre. I dag studerer Ruban EU lovgivning og forvaltning på RUC. Han fortæller: ”Det var en gave at vokse op sammen med 56 andre. Men da jeg som 17-årig måtte forlade børnehjemmet, forstod jeg at jeg var fattig, for alting kostede penge og jeg havde ingen. Det føles som at mangle en arm, når man står der tomhændet – uden penge. På børnehjemmet lærte jeg at sætte pris på alle de små ting og de glæder, som ikke kostede noget.”

Rachel Yatzkan har skrevet et stykke for saxofon, der bliver spillet af Ole Bundgaard. Det er et stykke for saxofon og oplæsning. Teksten er af  Kenneth Krabat, der også fremfører den. Det er en slags duet for stemme og sax. En leg med ord og toner.

Fatima Osborne fortæller om at komme fra Somalia til Danmark som 12-årig, og om sin både lykkelige og ulykkelige kærlighed til Danmark. Men også om hvordan alting har taget så gevaldig fart, siden hun for knap 2 år siden sendte en mail, hvori hun skrev: ”Jeg kunne godt tænke mig at fortælle min egen historie…” For kan man være den fødte fortæller uden selv at vide det?

Rodolph Geraci blev født i 1953 af en fransk mor og en italiensk far, og har boet i Danmark siden 1981. Han udgav i 1973 sin første digtsamling og har siden skrevet noveller og romaner. ”Prinsen og jeg” er hans første danske udgivelse. Det er en blomstrende kærlighedserklæring til danskhed og franskhed, når de torpederer hinanden og gør det så veloplagt, som det sker i denne hjertevarme, humoristiske og gennemkærlige bog om mennesker. Uddrag fra bogen: ”I Danmark har hvert eneste barn et kæledyr. Det starter med et marsvin, fortsætter med en kanin og slutter med en hest. I Frankrig spiser vi dem, de to sidste i hvert fald. Vi har endda nogle slagtere, som kun sælger hestekød. Det er nemt at finde disse forretninger. Det er dem med et forgyldt hestehoved hængende på facaden.”

Adil Erdem blev født i 1964 i en lille kurdisk landsby cirka 100 km syd for hovedstaden Ankara. Faren fik arbejde som specialarbejder på en betonfabrik i Hedehusene og besluttede senere, at familien også skulle med til Danmark. ”Jeg var 17 år gammel og havde lige udgivet min første roman på tyrkisk. Lige efter jeg var kommet til Danmark, fandt jeg ud af, at jeg kunne deltage i et danskkursus og fik hurtigt lyst til at oversætte H.C. Andersen til tyrkisk. Med det formål startede jeg på en sprogskole og fik senere en indvandrerlæreruddannelse." Adil læser op fra sin seneste digtsamling, der består af vilde ord på flugt.

Tobias Heilmann, sanger, sangskriver og skuespiller, udgav i 2014 det dansksprogede debutalbum “Han er gal”. "Hver sang er blevet til som et opråb til mig selv – albummet er en samling beslutninger og erfaringer, som jeg håber, folk kan bruge som inspiration til deres eget liv," siger Tobias Heilmann, der spiller både før og efter båltalen.

Afsluttende båltale af Stig Dalager, der er den mest oversatte nulevende danske forfatter med knapt 60 værker bag sig, hvoraf mindst halvdelen er oversat til andre sprog. Stig bevæger sig inden for snart sagt alle genrer: romaner, noveller, skuespil og digte. Ved siden af det er han en forfatter, der ikke er bange for at blande sig i samtidsdebatten. Det er en af grundene til, at han holder festivalens båltale. En anden er udgivelsen af portrætsamtalebogen: ”Et menneske bliver først til, når det fortælles. 4 samtaler om eksistens og engagement i Stig Dalagers forfatterskab”, der udkommer i forbindelse med festivalen på Forlaget Epigraf.

Ja tak, til kaffe

Festivaltrailer: Nargiz Galib Andersen: Tegning & Animation Musik: Setja (Mika Filborne & Thulla). Videomontering: Thulla. Både Mika & Thulla medvirker på festivalen - i Prøvestenen.

Festivaltegning: Nargiz Galib Andersen. Layout: Shohreh Shahrzad

BAGGRUNDEN for at lave festival i HF Prøvestenen:


Michael Svennevig, have 005 NB:
"Sidste år var det mine naboer Dorrit & Sandy, der spurgte om vi ikke skulle lave en musikfestival i vores haver. Musikfestival? Allerførst blev jeg lidt overrasket, for selv om jeg arrangerer festivaler og godt selv kan lide at sidde og banke på en tromme, er det egentlig ikke der jeg plejer at slå mine folder, men i løbet af vinteren, mens jeg savnede haven, var der alligevel nogle ideer, der spirede frem.

Så det er blevet til denne festivaldag i Prøvestenen.

Festivalen foregår i 4 bydele: Christianshavn, Østerbro, Vesterbro - og hos os i Prøvestenen. Læs mere på hjemmesiden og på Facebook